ЯК БУДУТЬ ПРАЦЮВАТИ ШКОЛИ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ З 24 ЛЮТОГО

У Міністерстві освіти і науки оприлюднили рекомендації шкіл щодо роботи під час адаптивного карантину. Документ роз’яснює особливості навчання учнів з 24 лютого.

Під час жовтого рівня забороняється

  • відвідувати школи учнями, якщо на самоізоляції через контакт з хворим на COVID-19 перебуває більш як 50% дітей та працівників закладу;
  • проводити в школах масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю учнів з більш ніж одного класу та за присутності глядачів;
  • проводити масові (культурні, спортивні, наукові, освітні, професійні тематичні та інших) заходи за участю більше однієї особи на 4 квадратних метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50% місць у кожному окремому залі.

Під час червоного рівня забороняється

  • відвідувати школи учням старших класів. Тобто заклади освіти можуть відвідувати вихованці у садочках, учні спеціальних закладів освіти та учні 1 – 4 класів у школі.

Окрім того, МОН рекомендує вжити невідкладних заходів, спрямованих на збереження здоров’я дітей та належну організацію освітнього процесу.

Якщо в школі буде дистанційне навчання

У випадку організації дистанційного навчання, школа має діяти в інтересах дитини. Організація навчання має забезпечувати регулярну та змістовну взаємодію вчителів з учнями.

До того ж, мають створюватися умови для забезпечення повноцінної участі в освітньому процесі учнів з ООП з обов’язковим урахуванням індивідуальної програми розвитку.

Заклад освіти має забезпечувати регулярне відстеження результатів навчання учнів, а також за потреби надавати їм підтримку в навчанні.

Для учнів, які не можуть взяти участь у синхронному режимі взаємодії з поважних причин, заклад забезпечує використання інших засобів комунікації, доступних для учнів – телефонного, поштового зв’язку тощо.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *