Міський семінар з інформатики

09 січня 2020 року на базі НВО “Школа-ліцей 19” відбувся міський семінар з інформатики.
Cемінар “Сучасний інструментарій вчителя інформатики” був проведений під девізом “Бери і роби!” з орієнтацією на практичне застосування отриманих знань.
Заняття проводили чотири спікери, які представили відомості, продемонстрували інструменти та лайфхаки для ефективної організації сучасного уроку.
Перевертень С. М. ознайомила колег з грою “Scottie Go! Edu”, що дозволяє ефективно навчати програмуванню школярів молодшого шкільного віку. Ця освітня гра активно використовуються на уроках у Польщі, а в Україні ще не набула значного поширення. Поговорили про перспективи такого напрямку роботи та його ефективність на практиці.
Непоп І. В. на своєму занятті підняла дуже актуальну тему – навчання програмуванню учнів середнього та старшого шкільного віку. Ірина Вікторівна звернула увагу колег на пожвавлений інтерес до мови програмування Python та представила лінки на розроблене методичне забезпечення. Це ті матеріали, які полегшать для вчителя процес підготовки та проведення уроків при вивченні теми “Алгоритмізація і програмування”. Адже навчати потрібно тому, що корисно і сучасно!
Бабєєва Ю. А. показала, що ті теми, які діти вважають нудними, також можна зробити цікавими, якщо запропонувати своїм учням зробити комікси. Не розумієте, як комікси пов’язані з навчанням? А вчителі інформатики, присутні на семінарі, навіть спробували створити свої перші комікси на тему “Безпечний інтернет” у запропонованому онлайн-середовищі. Такі прийоми не лише пожвавлюють інтерес до навчання, а й сприяють розвитку критичного мислення.
Фільнюк М. В. запропонувала використати захоплення учнів смартфонами у освітніх цілях. Наприклад, при вивченні тем “Комп’ютерна графіка”, “Комп’ютерні презентації”, “Мультимедіа”, створити власну покадрову анімацію/мультфільм за допомогою свого смартфона та додатків, які можна завантажити з Play Market. Колеги захопилися розробкою сценарію, підбором героїв, спробували створити анімацію з використанням конструктора Lego та насолоджувалися своїми успіхами. Кожному потрібно відчувати себе важливим та успішним. Такий вид діяльності допомагає створити ситуацію успіху для кожного учня.
До того ж, як комікси, так і анімаційні ролики можна використовувати при плануванні виховної роботи та у навчанні інших предметів.
Сподіваємося, що, проаналізувавши всю інформацію представлену на семінарі, наші колеги, натхненні, з новими силами, будуть мотивувати та навчати своїх учнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *