“Іду на мир”. Урок позакласного читання

Навіть учням 11 класу цікаво побачити “живого” письменника.

Що таке війна? Чи можна «врятуватися» на війні від кохання? Чи всі помилки можна виправити, спокутувати? На ці та багато інших питань шукали відповіді наші одинадцятикласники, читаючи уривки з роману «Іду на мир» та детально аналізуючи його.

Кожен має свою думку та впевнено висловлює її. Уже такі дорослі, мудрі наші діти. Вони пройнялися твором та все зрозуміли так, як і хотіла цього письменниця. Це відзначила і сама О. Кирилюк. Адже кандидат філологічних наук, письменниця Кирилюк Ольга Леонідівна та кандидат історичних наук Митрофаненко Юрій Станіславович були запрошеними гостями на уроці.

Ольга Леонідівна розповіла учням цікаві моменти пов’язані зі створенням роману: як взагалі виникла ідея написання твору, чому головні герої зустрілися саме в університеті, як, майже дописавши роман, змінила ім’я одному з персонажів, чому з’явився епілог та як пов’язаний роман з реальними подіями на сході України.

Зустріч з Ольгою Леонідівною та Юрієм Станіславовичем – це цікавий досвід, неймовірні емоції та яскраві спогади. Дякуємо! Далі буде…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *